Yleistä
Taitorissa varattavat resurssit eli tilat ja työpisteet jaotellaan yhden tai useamman toimitilan alle. Yleensä toimitila on toimistorakennus (esim. Taitorin pääkonttori) ja sen alle lisätään toimiston yksittäiset varattavat työpisteet ja tilat. Toimitilarakenne voi olla yksinkertainen tai moniulotteisempi.
Toimitilarakenne tulee luoda niin, että käyttäjien on mahdollisimman helppo etsiä tilaa tai työpistettä haluamastaan kohteesta. Jos kohteessa on monta rakennusta ja kerrosta, on nämä hyvä erotella kaikki omiksi ylä- ja alitoimitiloiksi, jotta käyttäjä voi kohdentaa hakuja mahdollisimman joustavaksi. Toimitilarakenne tulee ajatella myös niin, että tiloista saatava data saadaan jaoteltua raportteihin halutulla tavalla.
Toimitiloihin on mahdollista asettaa omia asetuksia, jotka voidaan periyttää hierarkkisesti alitoimitiloille ja edelleen yksittäisiin tiloihin ja työpisteisiin ellei niihin ole asetettu omia asetuksia.
Asetukset
Oletuksena perusasetukset periytetään ylemmältä toimitilalta alempaan toimitilaan ja edelleen yksittäisiin tiloihin ellei asetusten periytymistä ole erikseen estetty tai yksittäiseen toimitilaan tai tilaan ole määritelty omia asetuksia.
Kuva 1. Asetusten oletusarvoinen periytyminen.
Käyttöoikeudet
Käyttöoikeuksia voidaan määritellä toimitila- tai tilakohtaisesti.
Vaikutus raportointiin
Raportteja on mahdollista hakea hierarkian mukaisesti eli ylin toimitila kattaa kaikki sen alla olevat alitoimitilat ja niiden yksittäiset tilat ja työpisteet. Raportin saa myös yksittäisestä toimitilasta tai tilasta erikseen.
Vaikutus loppukäyttäjän näkymään
Toimitilahierarkia vaikuttaa siihen, miten käyttäjä näkee tilat Taitorin sovelluksessa. Pohjakartta kannattaa lisätä sille toimitilatasolle, josta käyttäjä voi näppärimmin valita tilan tai työpisteen. Jokaiselle toimitilalle ja yksittäiselle tilalle voidaan lisätä oma kuvaus ja valokuva. Lisäksi yksittäisille tiloille lisätään ominaisuudet/kapasiteetti, jolloin käyttäjä voi hakea sopivaa tilaa suodattimilla.
Esimerkkejä toimitilarakenteista
- Kiinteistö --> Kerros --> Tilan tyyppi (esim. Neukkarit ja Työpisteet) --> Yksittäiset resurssit
- Kiinteistö --> Kerros --> Tilat ja työpisteet (yksittäiset tilat eroteltu ominaisuuksilla)
- Kampusalue --> Rakennus --> Kerros --> Siipi --> Tilan tyyppi --> Yksittäiset resurssit
Kuva 2. Esimerkki rakenteesta.
Kommentit
0 kommenttia
Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin.